Over2020-02-18T18:30:25+00:00

WAT DOET MODUVAST?

Met Funda worden de woningen van de verkopers aan de (potentiële) koper aangeboden. Wij draaien de rollen graag om. Op MODUVAST zoekt niet de koper, maar de verkoper.


MODUVAST is een platform dat beschikt over een database met (potentiële) kopers en verkopers. Zodra wij een woning in de verkoop krijgen, wordt er een persoonlijke mailing gestuurd naar de (potentiële) kopers die voldoen aan de zoekcriteria van de woning. De verkoper gaat dus op zoek naar een koper die past bij de woning, die nog niet op Funda staat.

Sterker nog, in de huidige markt blijven de kopers vaak ‘op hun huis zitten’, totdat ze een potentiële nieuwe woning in het vizier hebben. Wij stimuleren deze latente verkopers om middels ons platform hun huidige woning ook in stille verkoop te zetten. Dat scheelt onnodige kosten en kopers krijgen een betere kans op de overspannen huizenmarkt.


“Uw woning (ver)kopen kan anders!”

Kevin Schuyffel van MODUVAST: “Ik loop al jaren mee in de wereld van de makelaardij en het vastgoed in de regio Den Haag. Mijn familie onderneemt sinds decennia in deze sector. En ik keek mee over de schouder van collega’s. Uit nieuwsgierigheid en leergierigheid.

Ook zag ik dat een groot deel van de woningen wordt verkocht via platforms als Makelaarsland. Er is dus een grote groep mensen die graag de kosten voor een makelaar besparen en het huis liever zélf verkopen. Dat kan ook, maar ik miste een alternatief, een mooie tussenweg. En in dat gat spring ik.”

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is de toegevoegde waarde t.o.v. Makelaarsland?2020-02-25T08:45:17+00:00

Bij MODUVAST blijft de woning ‘onder de radar’. Dat wil zeggen dat wij de kopers en verkopers niet verplichten om de woning te (ver)kopen. Is er te weinig animo voor uw woning? Dan betaalt u bij ons geen boete om de woning weer van de markt te halen. Probeer het dan over een paar weken nog een keer! Onze database verandert namelijk dagelijks.

Stel u bent zelf niet actief op zoek naar een volgend huis en bent ook niet elke dag op Funda aan het kijken. Maar u wilt vast weten als er binnen uw budget en wijk iets in de (stille) verkoop wordt genomen! Zo heeft MODUVAST een ander en specifieker bereik dan een Makelaarsland.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?2020-06-10T11:14:12+00:00

Bent u koper? Dan worden uw gegevens opgeslagen bij ons in de database en wordt u benaderd zodra wij een woning in de verkoop krijgen die past bij uw woonwensen.

Bent u verkoper? Dan worden uw gegevens gebruikt om u te matchen met een mogelijke koper. U hoeft niet bang te zijn dat uw contactgegevens open en bloot naar alle leden worden gestuurd.

Wij verkopen deze gegevens niet aan derden. Voor antwoorden op meer privacyvragen kunt u ons privacybeleid bekijken.

Wat betekent de naam MODUVAST?2020-02-26T07:46:01+00:00

Wij zijn van mening dat de (ver)kopers moeten bepalen welke dienst zij af willen nemen van de makelaar en dat de makelaar betaald moet worden voor de werkzaamheden die hij/zij daadwerkelijk heeft verricht. De woningmarkt willen we dan ook bedienen in modules. Vandaar de term MODUVAST, afkomstig van MODUlair VASTgoed.

Volgens Wikipedia is een modulair systeem “een constructiesysteem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen. Ook wel bouwdoossysteem genoemd.

Klik hier om meer te lezen over de ‘modulair-vastgoed-aanpak’.

Is MODUVAST alleen voor Den Haag?2020-02-18T17:10:22+00:00

MODUVAST is niet alleen in Den Haag beschikbaar. Maar wij starten (gezien onze vestigingsplaats) in de regio Den Haag en zullen geleidelijk in heel Nederland actief worden.

Heeft MODUVAST een overzichtspagina met alle te koop staande woningen?2020-02-18T17:10:08+00:00

Nee. Wij geloven in de stille verkoop en gebruiken onze data voor gerichte marketing. We schieten niet met hagel. Daarnaast respecteren wij de privacy van onze verkopers. Wij kunnen ons voorstellen dat u als eigenaar niet wilt dat iedereen uw contactgegevens ziet.

Betaal ik als koper provisie bij het sluiten van een deal?2020-06-10T11:13:47+00:00

Wat fijn dat er een deal is gesloten! Wij vragen geen provisie na het sluiten van de deal, tenzij anders is afgesproken. Wij werken graag zo transparant mogelijk!

Wat moet ik als verkoper zelf regelen?2020-06-10T11:11:00+00:00

Wij hebben voor u een menukaart, waarin u verschillende modules kunt aanschaffen tegen een vaste prijs. Dus het is uw keuze wat u zélf wil regelen of door een van onze makelaars.

Wat als het niet lukt om de woning te verkopen?2020-06-10T11:11:26+00:00

Geen man overboord! Onze database verandert dagelijks. Zet uw woning gerust over een paar weken nog een keer in de stille verkoop of plaats de woning een keer op Funda. Dat vinden wij geen enkel probleem!

Is MODUVAST ook interessant voor de makelaar?2020-06-10T11:12:21+00:00

Ons platform is absoluut ook interessant voor makelaars. Wij geloven nog steeds in de rol van de makelaar. Sterker nog, wij linken de bezoekers van ons platform rechtstreeks aan de makelaars die geloven in de ‘modulair-vastgoed-aanpak’.

Wij geloven in samenwerken en lokaal ondernemen. Wij gunnen dan ook iedere makelaar een stuk van de taart.

Meer informatie? Klik dan hier of neem contact met ons op!

Is MODUVAST een concurrent van Funda?2020-02-18T17:11:16+00:00

Zo zien wij dat niet. Wij geloven in een platform als Funda. Wij adviseren onze klanten ook zeker gebruik te maken van dit soort platforms. Maar als onze klanten ervoor kiezen om zonder (hoge) makelaarskosten de woning ‘onder de radar’ te verkopen, heeft een platform als MODUVAST zeker een toegevoegde waarde.

Ben ik verplicht om gebruik te maken van de menukaart2020-06-10T11:12:05+00:00

Nee! De keuze ligt altijd bij u. Wilt u als bezoeker gebruikmaken van een van de diensten op onze ‘menukaart’, dan mag dat en stellen wij onze makelaar van uw regio aan u voor. Kiest u ervoor om zelf een makelaar in de arm te nemen? Dat vinden wij geen enkel probleem!

NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

Wij plaatsen regelmatig een nieuwe blog over zaken die interessant zijn voor u als (ver)koper. Adviezen van makelaars en financieel adviseurs, maar ook ervaringsverhalen van woningeigenaren. U hebt een stap voor op mensen die minder goed op de hoogte zijn.


    Ga naar de bovenkant